e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Na Moldavu opět vyjede žralok

publikováno: 18.1.2017, kategorie: Turistika, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

O pololetních a jarních prázdninách vyjedou na krušnohorskou Moldavu opět mimořádné vlaky RegioShark. Vlaky pojedou z Ústí nad Labem, Teplic, Louky u Litvínova, Oseka, Hrobu a Dubí v únoru. Na Moldavě pak bude pro tuto příležitost otevřen vestibul a prostory restaurace tamějšího nádraží. Využít můžete i vlaky z Mostu, o jarních prázdninách budou jezdit denně.

Speciální zimní vlak pojede v období pololetních a jarních prázdnin, konkrétně 3., 4., 27. a 28. února 2017. Z Ústí nad Labem hlavního nádraží vyjíždí vždy v 8,24 hodin, odjezd z Teplic v 8,43 hodin, zpět z Moldavy pak v 15,57 hodin.

"Pro mimořádné jízdy na Moldavu platí běžný tarif Dopravy Ústeckého kraje i běžný tarif Českých drah. Dá se tedy využít i IN karta ČD, časové jízdenky DÚK a další, pro danou cestu a čas platné jízdní doklady. Cestu RegioSharkem můžete zkombinovat s běžnou dopravou a využít pro jeden směr motoráček na lince U25 mezi Moldavou, Osekem a Mostem a navazující spoje na lince U24 z Louky u Litvínova do Teplic a Ústí nad Labem nebo autobus 493 z Teplic na Moldavu - na všechny platí integrovaná jízdenka DÚK," informovala mluvčí Ústeckého kraje Lucie Dosedělová. 

Běžné vlaky po Moldavské horské dráze jezdí podle nového jízdní řádu od prosince loňského roku. O víkendech můžete v lednu využít vlak z Mostu v 7,21 hodin a v 9,57 hodin, případně i odpolední vlak ve 13,36 hodin, od 3. února do 19. března pak budou tyto vlaky jezdit denně. Do Krušných hor vás dopraví také autobusová linka z Litvínova a Oseka

Jízdní řád najdete například na http://moldavskadraha.cz/ nebo webu dopravauk.cz