e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Krušnohorské Vánoce v Litvínově začnou výstavou stromků

publikováno: 17.11.2015, kategorie: Výstavy, autor: Dáša Wohanková

Sdílet: facebook twitter google+

Město Litvínov připravuje jako každý rok rozmanitý program Krušnohorských Vánoc. Začínají tradiční vánoční výstavou v městské Galerii Radniční sklípek, která se otevře ve čtvrtek 19. listopadu. Vánoční stromky se ale letos poprvé objeví i ve Valdštejnském zámku, a to od 3. prosince.

Půda galerie bude opět patřit vánočním stromkům, letos jich je 27 a ozdoby vyrobili děti, žáci a studenti. Zapojily se všechny mateřské, základní, střední i umělecké školy v Litvínově a tak převzala štafetu, po zavedených výtvarnících nová generace.

V sálu galerie bude vystavovat loutky, keramiku, hračky i návrhy divadelních výprav oblíbená výtvarnice z Divadla rozmanitostí v Mostě Marie Stejskalová.

Vernisáž začíná 19. listopadu v 18,00 hodin. Obě výstavy budou k vidění do 23. prosince, ve všední dny od 9,00 do 17,00 hodin, o víkendu od 12,00 hodin.

Všichni, kdo každý rok chodili obdivovat do Radničního sklípku kreativitu známých litvínovských výtvarníků, se ale nemusí o svou dávku inspirace obávat. Jen se se svými originálními vánočními ozdobami přemístí do zámku Valdštejnů, výstava začne 3. prosince v 18,00 hodin pod názvem Vánoce po celý rok.