e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Zámecké kulturní léto zakončí divadlo a swingový festival

publikováno: 17.8.2016, kategorie: Památky, autor: Vít Pávek

Sdílet: facebook twitter google+

Letošní Zámecké kulturní léto na Zámku Nový Hrad v Jimlíně u Loun se blíží ke konci. Tuto sobotu 20. srpna odehraje dvě představení Divadlo Navětvi Praha a příští víkend 27. srpna se koná Festival swingové a dixilandové hudby. Až do 4. září můžete vidět pohádkovou výstavu Jak se budí princezny.

Nejbližší akcí budou v sobotu 20. srpna divadelní představení Divadla Navětvi z Prahy. V 17,00 hodin odehrají herci pohádku Kouzla skřítků a ve 20,00 hodin představí Projekt = Daidalos, v němž nebude chybět ani ohňová show či taneční vystoupení. Vstupné na pohádku činí 30 Kč, na večerní představení 70 Kč.

Ve čtvrtek 25. srpna v 19,00 hodin se uskuteční další přednášky z letošního cyklu Od Kolowratů k Schwarzenbergům. Historici František Záruba a Veronika Horová z Univerzity Karlovy seznámí posluchače s pohusitskou architekturou a gotickými malbami Nového Hradu. Vstup na přednášku je zdarma a jsou vítáni všichni milovníci historie.

Celý letní program kulturního léta bude naopak završen v sobotu 27. srpna již tradičním Festivalem swingové a dixilandové hudby. Zahájení proběhne již v 9,00 hodin varhanním koncertem v zámecké kapli sv. Josefa a následovat bude venkovní produkce známých kapel, jako jsou Brass Band.cz z Rakovníka, Big Band teplické konzervatoře, Prime Time Voice z Prahy či Bonus Orchestra z Roudnice nad Labem. Dnem bude provázet Pavel Machát ze Severočeského divadla. Vstupné na akci je dobrovolné.

Do 4. září je navíc možné navštívit výstavu kostýmů z pohádky Jak se budí princezny, kterou máme zapůjčenou z barrandovských filmových dílen. Výstava je přístupná jako samostatný prohlídkový okruh, tudíž je vhodná pro rodiny s dětmi, kteří nechtějí absolvovat klasickou prohlídku s historickým výkladem. Ovšem v kombinaci s klasickou prohlídkou je vstupné výhodnější.