e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Závod horských kol Krušnoborec letos poprvé i pro běžce

publikováno: 17.8.2012, kategorie: Sport, autor: Stanislav Pecho

Sdílet: facebook twitter google+

Krušnoborec se stal po svých čtyřech ročnících oblíbeným regionálním závodem, který se koná pravidelně každý rok poslední neděli v srpnu na Klínech u Litvínova. Kromě klasického závodu horských kol je letos poprvé samostatně vypsána také běžecká kategorie. Náročný závod Krušnými horami startuje v neděli 26. srpna.

Vzhledem k pravidelné běžecké účasti triatlonisty Tomáše Langhammera, pořadatelé rozhodli nalákat více běžců, kteří zde mohou poměřit své síly na zkrácené variantě tratě, měřící 25 km.

Na cyklisty čeká tradičních 42 km v okolí Mračného vrchu, Šumného údolí a Janovské přehrady. Pořadatelům se povedlo při návrhu trasy využít přilehlé sjezdovky na Klínech a Meziboří, přičemž ta prvně jmenovaná se v druhé polovině závodu pojede pěkně z dola nahoru. Pro všechny startující budou připraveny dvě občerstvovací stanice přímo na trati a po projetí cílem jistě nikdo nepohrdne lehkým obědem přímo ve Sportareálu Klíny, který bude také v ceně startovného.

Trať sice patří svým profilem k těm náročnějším, ale určitě si ji mohou zajet i méně zkušení cyklisté – hobíci. Řídíte-li se heslem „Není důležité zvítězit, ale zůčastnit se“, potom je Krušnoborec také váš závod. Hřejivý pocit po projetí cílem může být někdy srovnatelný i se samotným vítězstvím.

Máte-li chuť udělat něco pro své tělo a změřit síly s ostatními, jste očekáváni 26. srpna na Klínech u Litvínova. Propozice závodu naleznete na stránkách www.sport.kliny.cz