e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Chomutovská Bamboška pojedenácté, opět na Kamencovém jezeře

publikováno: 17.5.2010, kategorie: Pro děti, autor: Milan Märc

Sdílet: facebook twitter google+

Co to je Bambiriáda už asi víte. A pokud ne, tak zkuste trochu hledat. Třeba Vám napoví oficiální stránky celkem třinácti českých a moravských měst, kde se letos Bambiriáda odehraje. V Chomutově se sejdeme v pátek 21. května a v sobotu 22. května již pojedenácté.

A opět v okouzlujícím prostředí Kamencového jezera, které je vlastně světovým unikátem. Přijďte obdivovat půvabné prostředí Kamenčáku, vstup na akci je zdarma. Po oba dva dny jsou pro Vás brány otevřeny od 10.00 do 18.00 hodin. Samozřejmě Vás nenecháme jen u toho, aby jste se kochali přírodními krásami, ale nabídneme Vám kompletní program pro Vaše děti, ale třeba budete chtít zabavit také neposedného manžela, popřípadě na chvíli umlčet milovanou tchýni….

Na Jezeře se Vám představí okolo čtyřiceti domů dětí a mládeže, středisek volného času, občanských sdružení, které se věnují dětem a mládeži ve volném čase a dalších sdružení a organizací. Nabídneme Vám téměř padesátku soutěží, her a aktivit.

Co třeba projíždka na policejním člunu po hladině Kamencového jezera, co tak si hodit indiánským oštěpem či vyzkoušet indiánský luk a šíp? Můžete si projít skautským táborem, třeba se na chvilku natáhnou ve stanu, naštípat dříví, popřípadě se zapojit do vaření v polní kuchyni. Indiáni Vás určitě rádi pozvou do jednoho ze svých vigvamů, seznámíte se s určitými zvyky severoamerických Indiánů, posoudíte jejich módu či okouknete zbraně rudých bratrů.

Požárníci Vám připraví požárnický kulečník, a nezapomeňte, že nemají rádi, když se jim říká hasiči.

Přijde Vám to málo ? Ale ano. Nám také. Takže po dva dny můžete sledovat, popřípadě se aktivně zapojit do pódiových vystoupení. Hip hop, street dance, mažoretky, aerobik, rockové kapely, country tance, zpěv a … Pro mnohé účastníky se jedná o první okamžiky na pódiu, a to je přece vzruší. A co teprve netradiční atrakce, které si můžete vyzkoušet každý rok, a každý rok jiné a nové.

Jasná zpráva je, že jsme Vám neprozradili všechno. Možná máte rádi překvapení stejně jako my. Takže se nechte překvapit a na chomutovské Bambiriádě naviděnou.

S pozdravem a přáním příjemných dnů

Zbyněk Nejezchleba, předseda Krajské rady Junáka
Mgr. Milan Märc, ředitel DDM Chomutov


Další informace - www.bambiriada.cz