e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Teplice na vlastní kůži

publikováno: 15.2.2010, kategorie: Výstavy, autor: Jitka Bažantová

Sdílet: facebook twitter google+

Regionální muzeum v Teplicích pořádá  tuto výstavu ve spolupráci s autory projektu tzv. „audiostezky Teplice“ - naučné stezky, která nyní zahrnuje 54 objektů a míst v Teplicích. Na výstavě je audiostezka představena prostřednictvím soutěže pro 2. stupeň základních škol, střední školy, ale také rodiny s dětmi. Tématem soutěže je historie, současnost a budoucnost města Teplice na bázi příběhů jednotlivých objektů a míst zapojených do audiostezky.

Autoři výstavy usilují o to, aby se Teplice pro mládež staly místem, které znají a cítí potřebu o něj pečovat. K výstavě jsou připraveny pracovní listy a metodické materiály pro učitele, které jsou ke stažení na webových stránkách www.audioteplice.cz, www.muzeum-teplice.cz

KOMENTOVANÉ PROHLÍDKY výstavy Teplice na vlastní kůži se konají každou středu od 15 hod. Termíny prohlídek: 17. 2. , 24. 2., 3. 3., 10. 3. Vstup na komentované prohlídky je zdarma.

Na výstavu Teplice na vlastní kůži volně navazuje cyklus přednášek
na téma Krajina jako obývání, nikoliv dobývání
Zveme Vás tímto na v pořadí již druhý ze čtyř seminářů Ing. arch. PhDr. Lenky Burgerové o Teplicích, jejich historii i budoucím rozvoji.
Semináře na sebe navazují. Přednášky se konají v níže uvedené termíny vždy od 18:00 v sále Regionální knihovny v Teplicích v Lípové ulici.
24. 2. - Teplický městský prostor
31. 3. - Národnostní stýkání a potýkání v Teplicích?
21. 4. - Co s městem? Územní plán a k čemu ho máme
Akci pořádá PRO POLIS Teplice, o.p.s. s laskavou podporou Regionální knihovny Teplice. www.propolis.cz, www.audioteplice.cz.