e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Operní léto v Teplicích

publikováno: 13.7.2015, kategorie: Divadlo a film, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Do teplického Krušnohorského divadla se po roce opět vrací letní operní představení, která zpříjemní pobyt lázeňským hostům i prázdniny domácím. Prvním představením je 17. července Mozartovat Figarova svatba, na kterou naváže La Traviata.

Obě představení jsou součástí projektu Evropská hudební akademie v Teplicích, která vznikla v roce 2007 s cílem přivádět do Česka mladé talentované operní pěvce a dirigenty z celého světa, kteří zde pod vedením zahraničních a tuzemských lektorů nastudují a provedou operní inscenace a koncerty. V letošním roce zazní v premiéře Figarova svatba W. A. Mozarta a La Traviata Guisepe Verdiho. Představení jsou připravena ve spolupráci s Vysokou hudební školou v Curychu pod pedagogickým vedením dirigenta Norberta Baxy. Figarovu svatbu režíruje Krzysztof Biernacki a Traviatu Nancy Hermiston.

Představení La Traviata se v Krušnohorském divadle v Teplicích koná 24. a 30. července od 19,00 hodin a 26. července od 17,00 hodin, Mozarta si můžete poslechnout 17. a 22. července od 19,00 hodin. Vstupenky bez slev stojí 150 Kč.