e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Porcelánka a teplické muzeum: Máme rádi Ježíška

publikováno: 12.12.2014, kategorie: Pro děti, autor: Vlasta Tichá

Sdílet: facebook twitter google+

Pod tímto názvem, který mluví asi za všechny, mladé, staré, velké i malé se ke společně pořádané akci spojily dvě instituce Teplicka: Český porcelán a Regionální muzeum v Teplicích. Již od 8. prosince si mohou děti hrát a malovat vánoční motivy v prostorách patřících Českému porcelánu. Celá akce vyvrcholí třetím adventním víkendem v Regionálním muzeu v Teplicích.

V sobotu a v neděli v muzeu proběhne v pořadí již čtvrtá „Vánoční dílna“. Při ní pracovníci muzea ve svém volném čase umožní hravou formou malým Tepličanům seznámit se s vánočními zvyky a vyrobit si různé vánoční předměty. 

V rámci této akce nabízí muzeum všem návštěvníkům za jednotné vstupné 20 Kč prohlédnout si výstavu Ježíšek – nejslavnější děťátko a shlédnout dřevěné plastiky Vjačeslava Antoše a fotografickou výstavu Kriminalistického ústavu Praha. 

Jako třešničku na dortu je možno mimo tuto nabídku prohlédnout si unikátní výstavu moderního umění z období let 1920 – 1980 ze sbírek Regionálního muzea. Jména jako Zrzavý, Filla, Koblasa, Honys a další zvou sama o sobě.