e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Malí velcí zabijáci na fotkách v mosteckém muzeu

publikováno: 12.6.2016, kategorie: Výstavy, autor: Blanka Brandová

Sdílet: facebook twitter google+

Nová výstava v mosteckém muzeu nabízí pohled do miniaturního světa pavouků a mravenců. Na velkoformátových fotografiích fotografa a entomologa Pavla Krásenského se seznámíte s druhy pavouků a mravenců, které žijí v Mostě a jeho nejbližším okolí. Vernisáž se uskuteční ve čtvrtek 16. června od 17,00 hodin.

Díky autorovu zájmu o entomologii mají fotografie nejen uměleckou, ale i vědeckou hodnotu a tak se dozvíte i zajímavé informace ze života těchto bezobratlých živočichů. Výstava je doplněna i o nejrůznější publikace, které se věnují mravencům a pavoukům a také o části mravenčích hnízd. V insektáriích si prohlédnete i několik živých exemplářů pavouků a nahlédnout budete moci i do hnízda mravenců.

Pavel Krásenský se fotografování přírody věnuje již více než 25 let. Je dlouholetým členem České společnosti entomologické a autorem celé řady vědeckých a vědeckopopulárních článků. Více než 15 let pořádá a lektoruje fotografické kurzy zaměřené na makrofotografii.

V minulosti, ještě před rozmachem digitální fotografie, ilustroval řadu knih a vědeckých článků. I přesto, že několikrát vycestoval za hranice naší republiky, největší část jeho bohaté fotografické databáze tvoří bezobratlí živočichové žijící na území severozápadních Čech.

Výstava potrvá do 25. září.