e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Turistický tělocvik mosteckých žáků

publikováno: 11.12.2009, kategorie: Turistika, autor: Romana Krčmářová

Sdílet: facebook twitter google+

Žáci z 15. ZŠ se jednou za měsíc vydávají na turistický tělocvik. Každou středu vymění jeden ročník sezení v lavicích za pobyt venku. Děti tráví celé dopoledne venku aktivním pohybem, zároveň poznávají zajímavá místa a kulturní památky na Mostecku.

Na kopci Ressl viděli, že Most nejsou jen paneláková sídliště, ale i les s rybníčkem. Po lese s chutí putovaly po trase vytýčené fáborky plnily různé úkoly. Měly možnost vidět místo, kde vzniká největší a nejhlubší jezero v ČR a jak se toto jezero napouští. Po 199 schodech vystoupaly na věž Děkanského kostela. Byly nadšeny pohledem na naše město z výšky. Prohlédly si golfové hřiště, kde si vyzkoušely odpal míčku, i když jen florbalovou hokejkou. Na hipodromu krmily koně.

Některé děti tato místa navštívily vůbec poprvé a byly překvapeny, že v Mostě něco takového je. Na turistiku děti vyrážejí za každého počasí, a tak získávají i životní dovednosti jak se vhodně obléknout, postarat se sami o sebe. Vytváří si vztah ke svému městu a přírodě. Rozvíjí kladné mezilidské vztahy v rámci třídy. Děti se na vycházky těší a jsou zvědavé, jaká nová zajímavá místa ještě navštíví.