e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Knihovníci a jejich čtenáři opět vyrazí na cyklistickou Bibliotour

publikováno: 10.6.2016, kategorie: Sport, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Jedinečnou akci pro své čtenáře připravily knihovny v Klášterci nad Ohří, Chomutově, Litvínově, Jirkově, Mostě, Lounech, Postoloprtech, Žatci, Podbořanech a Kadani. Vyberte si svoji etapu a pojeďte na kole s knihovníky cyklomaratón na podporu regionálních knihoven. První etapa začíná v Klášterci nad Ohří 17. června.

Můžete jet od knihovny ke knihovně, nebo se prostě připojte kdekoliv na trase a jeďte se svými knihovníky libovolně dlouhý úsek. Trasa není příliš náročná, vede lehkým terénem a je vhodná i pro zdatnější děti.

Jízda má poukázat na to, že se knihovny mění a mají moderní neotřelý přístup hlavně ke svým návštěvníkům, kterým chtějí nabídnout zajímavé zážitkové aktivity. 

Akce je určena pro širokou veřejnost, startující ani nemusí být registrovanými čtenáři knihovny. Etapy vždy začínají a končí u zúčastněných knihoven.

17. 6. – první etapa – Klášterec nad Ohří - Chomutov - Jirkov (16,15) - Most – 47 km - start ve 12,30 hodin

18. 6. – druhá etapa – Litvínov – Louny – 42 km - start v 10,00 hodin - popis trasy zde

19. 6. třetí etapa – Louny – Postoloprty - Žatec - Kadaň – 58 km - start z Loun v 10,00 hodin

Děti do 15 let mohou jet jen v doprovodu rodičů, do 18 let se souhlasem, všichni musí mít cyklistickou přilbu, trasa není vhodná pro silniční kola. Účastníci obdrží placku s logem akce vytvořeným ilustrátorem dětských knih Adolfem Dudkem a drobný dárek jako poděkování za podporu knihovny a za účast. Přesné popisy tras najdete na webu jednotlivých knihoven.