e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Hlásek zazpívá koledy, děti z Duhovky zahrají pohádku

publikováno: 9.12.2014, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: eChomutov

Sdílet: facebook twitter google+

Hned dvě vystoupení žáků základních škol je na programu Chomutovských Vánoc ve středu 10. prosince. Ve vyhřívaném stanu na náměstí Míru se odpoledne představí děti ze základní školy Písečná a základní a mateřské školy Duhová cesta.

Tanec, mluvené slovo i zpěv si připravily děti z Písečné. Vystoupení začne v šestnáct hodin přednesem vánoční básničky, poté diváci shlédnou sólové taneční vystoupení. Žáci z Písečné návštěvníky přesunou i do časů kovbojů, při country vystoupení šesťáků se všichni seznámí, jak prožívali Vánoce právě oni. Nakonec se rozezní dětské hlásky pěveckého sboru Hlásek. Diváci si budou moci zazpívat spolu s ním tradiční koledy i méně známé písně. 

V pět hodin odpoledne zaplní pódium žáci čtvrtých a pátých tříd ze základní školy Duhová cesta, kteří navštěvují dramatický kroužek. Pro malé i velké zahrají zábavnou Čertovskou pohádku. “Jelikož se jedná o hudební pohádku, tak se zpěvy jim pomohou členové staršího oddělení přípravného sboru Sluníčka,” uvedla Alena Grée ze ZŠ a MŠ Duhová cesta. Od 18 hodin pak starší oddělení přípravného sboru Sluníčka a Dětský sbor Happy Smile zazpívají v atriu SKKS koledy.