e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Rozmarýn zve na Cestovatelský dýchánek

publikováno: 9.9.2015, kategorie: Vzdělávání, autor: Pavlína Skopová

Sdílet: facebook twitter google+

Rodinné centrum Rozmarýn v Chomutově rozjíždí od září řadu nejrůznějších aktivit. Jednou z nich je seriál, nazvaný Cestovatelský dýchánek. V příjemném prostředí centra se návštěvníci budou postupně seznamovat se zajímavými poznatky z nejrůznějších míst světa, ale také s tím, jak se jiným kulturním vlivům daří u nás. První již tento čtvrtek.

První z těchto dýchánků se symbolickým vstupným 10 korun proběhne ve čtvrtek 10. září od 17,00 hodin a bude zaměřen na Itálii, konkrétně na olympijské město Turín a na vyhlášené centrum turismu, největší italské jezero Lago di Garda. Vzhledem k omezené kapacitě je nutné si místo na přednášce a besedě, jíž bude provázet Lucie Bartošová, rezervovat, a to buď na rcrozmaryn@kultura-sport.cz nebo na tel. čísle 774 245 926. 

V příštích měsících nabídne Cestovatelský dýchánek příznivcům této formy poznávání okolního světa další nevšední témata: řecký život v Chomutově a indická kultura v Krušných horách. 

Rodinné centrum Rozmarýn v Chomutově najdete v Čelakovského ulici čp. 4942 v městském parku, v blízkosti bývalého letního stadionu.