e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Přijďte si zazávodit na Extrém Bike Most

publikováno: 9.4.2013, kategorie: Sport, autor: Stanislav Pecho

Sdílet: facebook twitter google+

Květnový termín mosteckého MTB maratonu již patří k tradičním sportovním událostem na Mostecku. Letos čeká závodníky již 12. ročník závodu, který bude opět součástí Českého poháru v maratonu horských kol. Centrum závodu bude 18. května opět hostit mostecký hipodrom, na němž budou zároveň probíhat koňské dostihy, takže o zábavu bude zcela jistě postaráno.

Jak už bývá zvykem, celý závodní program bude připraven tak, aby si mohl zazávodit v podstatě každý, bez rozdílu věku a sportovních dovedností. Nejnáročnější trať, nazvaná Extrém patří vůbec k nejtěžším v ČR a i přes „pouhých“ 67 kilometrů své délky donutí téměř každého sáhnout si na dno svých sil. To ovšem neznamená, že se na start nemůže postavit „hobík“, který chce porovnat své síly s profesionálními cyklisty. Navíc se zde nabízí, stejně jako v předchozích ročnících, možnost volby zkrácené verze Extrém Junior přímo během závodu.

Závod Hobby, který se rok od roku těší většímu zájmu, je určen každému, kdo chce udělat něco pro své tělo. Nenáročná trať dlouhá 34 km vede po zpevněných cestách od hipodromu k vodní nádrži Matylda a je ideální pro všechny věkové kategorie. Může být vhodným sobotním programem pro rodiny s dětmi i pro firmy, pro něž je amatérské závodění ideální teambuildingovou aktivitou a zároveň může posloužit k marketingovým účelům. Především ale půjde o pohodovou akci se vším všudy. Navíc zásluhou přítomných televizních štábů a mnoha fotografů bude vše zdokumentováno a všichni účastníci dostanou možnost objednat si sestřih závodu na DVD. I na této trati vždy panuje nezapomenutelná závodní atmosféra, připraveno je občerstvení a pro vítěze samozřejmě také hodnotné ceny. Na této trati bude navíc probíhat oblíbená soutěž o nejtěžší tým „KOLOS“.

Pro nejmenší budou jako vždy přímo v areálu hipodromu připraveny závody Minibike na 6 km a Děti (do 6 let) na 0,5 km.

K přihlášce podané a zaplacené nejpozději do 5. května získá každý účastník kromě zvýhodněného startovného také upomínkové tričko. Tombola, občerstvení na trase a oběd v cíli jsou samozřejmostí. Přihlášky a bližší informace je možné získat v prodejně jízdních kol KL Sport Most a na webu www.klmost.cz.