e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Česko-saská liga stolního hokeje

publikováno: 9.2.2011, kategorie: Zajímavosti, autor: Oldřich Urban

Sdílet: facebook twitter google+

Billiard-hockey, lidově zvaný také šprtec, patří k tradičním českým hrám a ve formalizované podobě také k nemnoha původním českým sportovním disciplínám. Svou povahou je dostupný širokému spektru zájemců, včetně těch, kterým jsou tzv. velké sporty uzavřeny.

Občanské sdružení Billiard-hockey club Most, které v letošním roce slaví 15 let existence, se již od svého založení stará o rozvoj této disciplíny v regionu. V posledních letech udržuje také čilé mezinárodní kontakty. Pro sezónu 2011 své aktivity ve spolupráci s Heinrich-von-Trebra Mittelschule Marienberg rozšíří o Česko-saskou ligu stolního hokeje.

Projekt Česko-saská liga stolního hokeje (číslo projektu 0284.02/011110/1/02) je  spolufinancován z Evropského fondu pro regionální rozvoj v rámci programu Cíl3. Dotační prostředky Evropské Unie činí 3 406,80 Eur (tři tisíce čtyři sta šest Eur, osmdesát centů), což představuje 85% nákladů celého projektu. Díky tomu mohou proběhnout čtyři hrací dny plné stolního hokeje. Dva z nich se odehrají v Mostě, další dva na německé straně v Marienbergu. Soutěžit se bude nejen v billiard-hockeyi šprtci, ale také v táhlovém hokeji Chemoplast. Hodnoceni budou jednotlivci i výkony družstev. Česko-saská liga stolního hokeje je otevřena všem zájemcům o tuto disciplínu.

Součástí projektu je rovněž vydání česko-německé metodické publikace, která by měla usnadnit vznik nových oddílů stolního hokeje na obou stranách hranice a jejich zapojení do soutěží.
 
Bližší informace o projektu Česko-saské ligy stolního hokeje je možné získat na webových stránkách http://cesko-sasko.billiardhockey.cz .

Termíny a místa konání: 
• Březen – MOST
• Duben – MARIENBERG
• Červen – MOST
• Září – MARIENBERG
Přesná data a místa konání budou včas zveřejňována
na webových stránkách projektu.

Kontakty: 
Jakub Hasil, sekretář BHC Most
+420 603 337 054
wtha@billiardhockey.cz

Webové prezentace:  
http://cesko-sasko.billiardhockey.cz
http://sachsen-tschechien.billiardhockey.cz