e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Očihov nabídne v sobotu procházku svou historií

publikováno: 8.7.2014, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Karel Fiala

Sdílet: facebook twitter google+

Chcete se projít historií malebné obce, která v letošním roce oslaví 725 let od první písemné zmínky? Chcete zažít odpoledne plné nevšedních zážitků a přitom se skvěle pobavit? Pak budete mít příležitost v sobotu 12. července. Obec Očihov na Podbořansku ve spolupráci se Sdružením RestArt připravila pro návštěvníky okázalé historické slavnosti, které nemají v regionu podbořanska srovnatelnou obdobu.

Od 13,00 hodin se účastníci oslav vydají na pomyslnou cestu časem od gotiky až po novověk. Na této cestě, která připomene dějinné události obce Očihov v širších dobových souvislostech, se návštěvníkům postupně představí skupina středověké hudby a tance, šermíři v soubojích, katovské řemeslo, kejklíř, žonglér, praporečníci, bubeníci, mušketýři, ostrostřelci, napoleonská garda, tanečnice francouzského kankánu, staročeští muzikanti, vojenská jednotka a mnoho dalšího. Když k tomu všemu ještě přičteme přehršel jarmarečníků, ukázky řemesel, sokolníka s dravci, medvíďata, loutkové divadlo, skákací hrad a další atrakce, je návštěva Očihova jasnou volbou pro příjemně strávené rodinné odpoledne.

Historická část programu sice končí těsně před 20. hodinou, ale na ní bezprostředně navazuje lidová taneční zábava. Tu si dovolí v nočních hodinách na malý okamžik přerušit velká ohňová show a ohňostroj!