e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Bílinští Baltíci a Sever proti Jihu

publikováno: 8.4.2010, kategorie: Vzdělávání, autor: Luděk Svoboda

Sdílet: facebook twitter google+

Baltíci, tedy členové počítačového kroužku, který vede Eva Klasová, při DDM Bílina, patří tradičně mezi nejlepší v republice. Svoje schopnosti potvrdili i při regionálním kole Soutěže Baltík 2010, které se konalo 17.března v Praze. Do celostátního kola postupují všichni Baltíci z Bíliny z obou kategorií.

Bílinský MB tým má solidní náskok a obrovskou šanci vyhrát i celostátní kolo, které se v Českých Budějovicích uskuteční od 14. do 16. května. Na celostátním kole budou reprezentovat nejen bílinský DDM, město Bílinu, ale také celý Ústecký kraj.

Počítačový souboj Sever proti Jihu

Od 31. března do 1.dubna se v Táboře konalo Velikonoční setkání Baltíků, které bylo určeno zejména začátečníkům v programování. Zúčastnili se začínající programátoři z Tábora, Českých Budějovic, Strakonic a Bíliny a tématem setkání byl sport.

První den děti dostaly 3 úlohy s jasným zadáním Olympiáda, večer byl věnovaný programování v trojrozměrném Baltíkovi. Druhý den, tedy na Apríla, dostaly začínající programátoři jednoduchý úkol a sice vytvořit program na téma sport. V kategorii mladších žáků získal třetí místo Petr Skuthan, zbytek začínajících Baltíků obsadil místa v půlce tabulky. Prvenství nebylo ale tím nejdůležitějším, nejdůležitější bylo, že u začínajících programátorů byl vidět jejich pokrok v programování a také, že mají nové kamarády z druhého konce republiky.