e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Zabijačkové hody jako předkrm farmářských trhů

publikováno: 8.2.2013, kategorie: Tipy na víkend, autor: Adam Weber

Sdílet: facebook twitter google+

Jako předkrm před samotnou sezonou Severočeských farmářských trhů připravilo občanské sdružení Český um – Artificium Bohemicum zabijačkové hody ve třech severočeských městech – Štětí, Ústí nad Labem a Mostě. Každá akce bude specifická a se speciálním bonusem.

9. 2. Štětí, Nové náměstí, 12,00 – 17,00 hodin
Masopust ve Štětí má už svou letitou tradici. Jeho součástí je průvod masek s ukázkami tradičních masopustních zvyků. Průvod vyrazí ve 14 hod. z obce Stračí a na Nové náměstí dorazí přibližně kolem půl čtvrté. Na Novém náměstí budou připraveny zabijačkové hody, občerstvení a mnoho dalších specialit.

14. 2. Ústí nad Labem, prostranství u OC Forum, 10,00 – 17,00 hodin
Přijďte ochutnat pravé zabijačkové delikatesy od mistrů řezníků a další kvalitní potraviny od místních výrobců a prodejců a oslavte tak netradičně svátek sv. Valentýna. Spojení zabijačkových hodů a svátku sv. Valentýna může být velmi originálním vyjádřením citů k milované osobě.

16. 2. Most, prostranství před KD REPRE, 10,00 – 17,00 hodin
Přijďte v masopustní masce, a dostanete koblihu a svařák či teplý mošt zdarma!
Pro návštěvníky bude připravena i spousta zabijačkových dobrot (jitrnice, jelita, zabijačkový guláš a polévka atd.), a to jak k nákupu domů, tak i k přímé konzumaci. Kromě toho vás čeká i široká nabídka dalšího různorodého občerstvení, nápojů, pečiva, sýrů i jiných mléčných výrobků, medoviny, moštů, koření, těstovin, léčivých bylinek a dalších farmářských potravin. Těšit se můžete i na doprovodný kulturní program.

Severočeské farmářské trhy pak odstartují v pátek 8. března u OC Olympia Teplice a poté i v dalších městech:
14. 3. v Ústí nad Labem,
15. 3. Kadaň, Mírové náměstí,
16. 3. Chomutov, nám. 1. máje
a 23. březně v Mostě před KD Repre.