e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

V Annaberg-Buchholz se mísí vánoční tradice s hornickými

publikováno: 7.12.2015, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Naším dalším adventním tipem do Saska je krušnohorské město Annaberg-Buchholz, kde se vánoční tradice spojují s těmi hornickými. Kromě tradičního vánočního trhu s pyramidou můžete vidět i hornický betlém a poslední adventní neděli o největší hornický průvod s tisícovkou účastníků.

Vánoční trh v centru města Annaberg-Buchholz trvá do 23. prosince a otevřen je od pondělí do čtvrtka od 10,00 do 19,00 hodin, o víkendu do 20,00 hodin. Na každý víkend je připraven program. Například vždy v neděli od 13,30 hodin můžete vidět živý biblický příběh, v 17,00 hodin zazní pozdravy ponocných a trbačů od kostela svaté Anny. V neděli 13. prosince se děti mohou od 16,30 hodin potkat s dědou Mrázem.

Vrcholem adventního programu v Annaberg-Buchholz je poslední adventní neděli 20. prosince velký hornický průvod. Vychází v půl druhé a čítá více než tisíc osob v krojích z celého Saska a z dalších hornických regionů Německa. Poté, co průvod projde městem, shromáždí se všichni hudebníci hornických spolků před siluetou kostela Sv. Anny a společně zahrají velký hornický koncert.

V kostele svaté Marie si můžete denně od 11,00 do 17,00 hodin prohlédnout hornický betlém, který čítá 29 dřevěných postav a každoročně o 2. adventu získá další přírůstek. V Annaberg-Buchholz je otevřen i speciální Vánoční dům Erzhammer, kde kromě jiného najdete od 9. do 30. ledna (tedy až po svátcích) výstavu Betlémy a vánoční hory. Pro děti je velkým lákadlem Manufaktura snů, o níž se můžete dočíst v rubrice Kultura, sport, turistika.

Kompeltní program adventu na webu města

Foto: Tourismusverband Erzgebirge e.V.