e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Půlden v Chomutově: Na kolečkách

publikováno: 7.8.2014, kategorie: Tipy na víkend, autor: eChomutov.cz

Sdílet: facebook twitter google+

Na kolečkových bruslích snadno a tiše mohou jezdit sportovci na in-line dráze v Bezručově údolí, kvalitní povrch zaručuje hladkou jízdu po celé šestikilometrové délce. Jeden a půl kilometru dlouhá in-line dráha se nachází také na okraji centra sportu a volného času na Zadních Vinohradech a půvabným prostředím vede in-line dráha v nově vybudovaném oddychovém areálu Domovinka.

Bezručovo údolí
Přírodní park v údolí řeky Chomutovky patří mezi nejdelší, nejhlubší a také nejmalebnější doliny Krušných hor. Třináct kilometrů dlouhým údolím v současnosti prochází několik turistických i cyklistických stezek včetně stezky naučné, která je opatřena několika informačními panely seznamujícími návštěvníky se zdejší flórou i faunou.  Parkem vede cyklostezka, kterou je možné využít nejen pro cyklistiku, ale pro in-line brusle. Pro občerstvení sloužít penzion První mlýn.

Domovinka - volnočasový areál
Ve volnočasovém areálu Domovinka najdou vyžití sportovci jakéhokoli věku, rodiny s dětmi, ale i lidé hledající odpočinek a relax. Přes třicet let téměř nevyužívaný bývalý plochodrážní stadion prošel rozsáhlými stavebními úpravami. Areál nabízí 560 metrů dlouhou in-line dráhu pro začátečníky, cestičky k procházkám, lavičky, 3 dětská hřiště, lanovku, 2 multifunkční hřiště, vyhlídkové altány na kopečcích, ze kterých mohou děti v zimě sáňkovat. Vše doplňuje parkoviště pro 90 aut. Areál je otevřen od května do září od 8 do 20 hodin, v ostatních měsících od 9 do 17 hodin, a to zdarma.

In-line dráha na Zadních Vinohradech
Jízdu po novém hladkém povrchu si mohou užít in-line bruslaři na dráze ve sportovně-kulturním areálu ve čtvrti Zadní Vinohrady. Téměř dvoukilometrový okruh vede okolo nově vybudovaných sportovišť, takže nabízí sportovcům pohled na urbanistické provedení staveb. Lidé si na in-line dráhu mohou zajezdit každý den mezi osmou a dvacátou hodinou.