e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Kdo přijede na Lázeňskou? Bárta, Neckář, Střihavka, Žalman, Dusilová...

publikováno: 7.5.2016, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: redakce

Sdílet: facebook twitter google+

Pro všechny příznivce Zahájení lázeňské sezóny v Teplicích, která je především dvoudenním hudebním festivalem, máme kompletní program všech hudebních scén celého víkendu 28. a 29. května. Na jaké hvězdy se můžete těšit? Zahrají kapely Buty, Citron s Láďou Křížkem, Fleret, Motorband s Kamilem Střihavkou, Alice s Danem Bártou, Support Lesbiens, Bacily s Václavem Neckářem, Druhá tráva s Robertem Křesťanem, Petr Bende a Band, Už jsme doma... 

Scéna na Ptačích schodech

Sobota 28. 5.

13.00BAROCK Barokní a rockové hity
Úžasné propojení rockové muziky se světem barokních velikánů, drsného zvuku elektrické kytary a libozvukem smyčců ve skladbách barokních mistrů v čele s Antoniem Vivaldim a Johannem Sebastianem Bachem a rockových legend, jako jsou například QUEEN, či AC/DC.

14.30BLACK TIGER
Olomoucko-bruntálská kapela hrající melodický hardrock má za sebou řadu úspěšných koncertů jak v ČR, tak v cizině, kde vystupovala jako předkapela řady zahraničních interpretů hrajících melodický rock, např. PRETTY MAIDS, HOUSE OF LORDS, MICHAEL SCHENKER GROUP

16.00WOLFARIAN 
Lehce středověké melodie kapely z Brna jsou poskládány, mimo jiné z medového zvuku houslí a tónů fléten. Texty jsou pojetím historie, vikingů, pohanských božstev a bitev. Symphonic-folk metalovou bandu vedou dva kontrastní hlasy, hrubý mužský growl a něžný ženský zpěv.

17.30WISHMASTERS
Česká symphonic-metalová kapela vzniklá původně jako NIGHTWISH tribute band v r. 2007, se po období názorového formování, začala věnovat autorské tvorbě a v r. 2014 vydala své debutové album BEATRICE, jež sklidilo velmi pozitivní recenze. /např. časopis Spark mu udělil 5,5 bodů ze 6/.

19.00CITRON s LÁĎOU KŘÍŽKEM a TANJOU
Nejzásadnější informace a největší senzace loňského rockového dění v Česku - legendární LÁĎA KŘÍŽEK je zpět v CITRONU a s ním zpěvačka TANJA a nové EP REBELIE REBELŮ! Ocelové srdce CITRONU opět tluče! 

21.15BUTY
Návrat známé skupiny v čele s RADKEM PASTRŇÁKEM, v jejíž hudbě se mísí množství hudebních stylů - rocku, folkloru, různých etnik, country, jazzu a reggae, s nápaditými a vtipnými texty – zkrátka world-music.

V sobotu ve 22,22 nebude chybět ohňostroj.                                                                             

Neděle 29. 5.

13.00KRAUSBERRY
Blues-rocková skupina založená zpěvákem MARTINEM KRAUSEM v roce 1984 poté, co opustil skupinu Bluesberry. V roce 1991 se členové Krausberry rozešli, ale po pěti letech se skupina znovu zformovala a vydala své nejúspěšnější album.

14.30FLERET
Fleret se ZDEŇKEM „HRACHEM“, HRACHOVÝM, jednoznačně patří mezi legendy naší hudební scény. Bardi českého folk-rocku svým osobitým, originálním a neopakovatelným projevem baví fanoušky moravskými písněmi v rockovém hávu. Patnáct alb a 180 písniček, z nichž nejedna již zlidověla!   

16.00MIRO ŠMAJDA & TERRAPIE
Česká kapela TERRAPIE se slovenským frontmanem MIREM ŠMAJDOU, slibuje svěží vítr, rozmanitost, tvrdost, silné melodie i texty a hlavně velkou porci pozitivní energie! www.mirosmajda.com

17.30MOTORBAND s KAMILEM STŘIHAVKOU j. h.
Koncert na počest 30 let vzniku kapely, která prošla různými změnami, ale stále se zakládajícím Liborem Matejčíkem, nyní i s talentovaným zpěvákem Luďkem Struhařem (ex-Vindex) a Kamilem Střihavkou, jako hostem. Nový promo maxisingl a očekávané albu na podzim 2016!

20.00DAN BÁRTA se skupinou ALICE
Jedna z nejzásadnějších českých rockových kapel 90. let ALICE se vydává v roce 2016 na turné v původní sestavě s Danem Bártou. Neopakovatelný vzpomínkový koncert je oslavou 25. výročí vzniku skupiny.

Scéna za Domem kultury

Sobota 28. 5. 

13.30LUCIE REVIVAL
Skupina vznikla na jaře 2005 a byla ve své době prvním a jediným revivalem nejslavnější české polistopadové kapely, LUCIE. 

15.00TONYA GRAVES
Sólový projekt Tonyi Graves, americké zpěvačky, žijící v České republice, známé svým nezaměnitelným hlasem a také tím, že je jednou z frontmanů kapely MONKEY BUSINESS.

16.30METALLICA REVIVAL CZ
Revival americké heavy-metalové skupiny, kladoucí důraz na kvalitu zpěvu i zvuk kytar, v trochu nezvyklé, pětičlenné sestavě.

18.00TRABAND
A další skupina hrající world music. Vysloužila si mnoho přívlastků jako např. "lehká rocková", "country - punk" nebo třeba "dvoutaktní rock".

19.30SUPPORT LESBIENS
Česká pop-rocková skupina a jedna z našich nejúspěšnějších kapel svoji hudební dráhu započala již v roce 1992. 

21.15VÁCLAV NECKÁŘ SE SKUPINOU BACILY „ MEZI SVÝMI“
Oblíbený český popový zpěvák a filmový herec Václav Neckář, který je s Teplicemi úzce spjat, a kterého není třeba více představovat, vystoupí s kapelou svého bratra, Jana Neckáře. 

Neděle 29. 5.

13.30MICHAL TUČNÝ REVIVAL Plzeň
Skupina vychází z tvorby pěveckého fenoména 20. století nejen české, ale i evropské country music, báječného Michala Tučného.

15.00KAREL KAHOVEC A GEORGE & BEATOVENS
Pěvecká hvězda 60. let, Karel Kahovec, známý interpretacemi písní Petra Nováka.

16.30ŽALMAN & SPOL. 
Folková kapela založena legendou českého folku, Pavlem Žalmanem Lohonkou.

18.00ROBERT KŘESŤAN A DRUHÁ TRÁVA
Bluegrassová skupina, kterou založili ji v roce 1991 textař, zpěvák a kytarista Robert Křesťan a banjista Luboš Malina.

19.30PETR BENDE & BAND 
Finalista soutěže Česko hledá SuperStar se svým pětičlenným týmem muzikantů.

Scéna na zámku 

Sobota 28. 5. 

13.00JEŽKOVY STOPY
Mladý a energický swingový orchestr, zabývající se předválečnou a válečnou českou swingovou hudbou.

15.00UŽ JSME DOMA
Nejpopulárnější kapela druhé generace českého alternativního rocku slaví v Teplicích, kde vznikla, třicet let od svého založení.

17.00DÁŠA VOKATÁ & OLDŘICH KAISER
Zhudebněné básně a písně Dáši Vokaté a Martina Jirouse. Legendární undergroundová písničkářka našla uměleckou inspiraci v populárním herci a jako kdysi s básníkem Magorem, dnes s OLDŘICHEM Kaiserem vytváří stejně nerozlučnou dvojici.

19.00NAVOSTRO
Česko-skotsko-americká kapela, která ve své tvorbě čerpá inspiraci především v keltské hudbě a to především skotské, irské, americké a v neposlední řadě i české. Skotská rocková skupina ze Štětí hraje zásadně v kiltech opravdu „navostro vostrou“, melodickou rockovou hudbu, inspirovanou tradičními keltskými vlivy.

21.00LENKA DUSILOVÁ & BAROMANTIKA
Šestinásobná držitelka výročních hudebních cen Anděl v jednom ze svých projektů, v němž se úspěšně stírají hranice mezi rockem, popem a jazzem.

Neděle 29. 5.

13:00BIG BAND JULIUSE BAROŠE
Julius Baroš je českým jazzovým trumpetistou, spolupracujícím s Pražským big bandem, Big bandem ND, ČTV a dalšími. Jazzové a swingové standardy, taneční a populární hudba - nápaditá melodická hra Juliuse Baroše snese srovnání s takovými velikány moderního jazzu, jako byli trumpetisté Freddy Hubbard, Clifford Brown i Miles Davis.

15:00POLETÍME?
Originál banjo punk future jazz kántry v turbošansonovém duchu. Žádné zvuky nástrojů co neexistují, žádné texty o věcech, co se nestaly, anebo nikdy nestanou.

17:00KVĚTY
Alternative – experimental. Pod vedením Martina E. Kyšperského, všestranného muzikanta, skladatele, textaře a zpěváka, na jehož výslovnost a způsob projevu je i po letech nutné si s každým poslechem zvykat, patří brněnské Květy v současnosti k nejpopulárnějším českým kapelám.

19:00SVATOPLUK & SVÁŤA KARÁSEK
Písně evangelického duchovního SVATOPLUKA KARÁSKA v rockovém hávu. Písně známé v akustickém podání, zahraje kapela Svatopluk. Elektrická kytara, baskytara a bicí potvrzují, že Karáskovy spirituály jsou vlastně pořádný bigbít.

Scéna na náměstí Svobody

Sobota 28. 5.

9:30B. B. FLINK
Ústecká skupina muzikantů, kteří hrají pro radost písničky svého bigbeatového mládí.

11:30NORMAL + MELODICA
Netradiční vystoupení teplické rockové kapely a dětského rockového sboru s Bíliny.

13:15MONOKL
Ústecká country a bluegrassová kapela vystoupí se svým autorským koncertním programem. Kapela je známá i z úspěšných letních koncertů v Šanovské mušli.

14:45CARPATIA CASTLE
Mostecká kapela hrající gothic rock zaujme nejen dobrou hudbou, ale zajisté i svými nápaditými kostýmy.

16:15BÁRY
Ženský trojhlasý vokál doprovázený akustickými nástroji - to je děčínská, výhradně dívčí kapela, hrající převážně country - bluegrass.

17:45RAIN
Pětičlenná kapela hrající melodický rock crossover.

19:30RADEK MOLNÁR a JOSEF DANČ BAND
Mladý zpěvák známý ze Superstar ve spojení se skvělou teplickou kapelou.

21:00SABINA KŘOVÁKOVÁ s kapelou
Nadějná mladá zpěvačka - vítězka Superstar 2013. Vydává nové album Sirkama a v poslední době se objevuje nejen na koncertech, ale můžeme ji vidět i v hudebních televizích.

Neděle 29. 5.

11:30ZERO ZERO
Punk rocková kapela vznikla v roce 2000. Po několikaletém koncertování došel dech a nastala tříletá pauza. Od podzimu 2011 již opět koncertují v plné síle.

13:00OVEČKY A OSTATNÍ
Pseudo antipopová formace z Mostu hrající pod taktovkou mistra - pana Paneše.

14:30SORRY HOLKY
Tříčlenná indie rocková kapela z Teplic. Jejich tvorba je ovlivněná především Pixies, Dinosaur jr., Sonic youth a Nirvanou. Jejich muzika obsahuje kořeny grunge, indie, garage, shoegaze a punk. Kapela aktivně koncertuje od června 2015 a hraje pouze vlastní tvorbu s českými texty.

16:00WAN MEN SONK
Litvínovská rocková kapela, která spolu hraje už 11 let. Kapela kombinuje rockové rifty s pinky rytmikou a občasnými improvizemi.

17:30MARTIN KETNER and TROUBLE HEROES
Skvělý bluesrockový muzikant, kterého dobře znají i v zahraničí, se teplickému obecenstvu představí se svojí kapelou.

19:00RECYCLER ZZ TOP
Notoricky známé písničky ještě známější dvojice v revivalovém podání.

Mušle – Šanovský park

Sobota 28. 5.

14:00BIG BAND TEPLICKÉ KONZERVATOŘE 
Orchestr ZUŠ Teplice vznikl v září 2008. Zaměřuje se především na interpretaci populární, muzikálové, filmové, jazzové i swingové hudby. Pod vedením LUKÁŠE ČAJKY se vypracoval v kvalitní těleso, které vystupuje nejen v regionu, ale přiváží řadu ocenění z mnoha soutěžních festivalů.

15:30DALLAMVILÁG – CSALLÓKÖZ - maďarská hudební skupina

17:00PŘÍVORANKA
Malá dechovka, která kromě klasického dechovkového repertoáru zařazuje skladby 60tých - 80tých let.      

18:30LOUNSKÁ 13
Malý dechový orchestr, který má za sebou plodnou spolupráci s československým rozhlasem a se zpěváky jako je J. Zíma, Z. Kohoutová a další.  

20:00JOSEF ZÍMA A ORCHESTR JIŘÍHO SLÁDKA
Josef Zíma, legendární zpěvák české dechovky, je dodnes aktivním muzikantem, který stále příležitostně koncertuje.

Neděle 29. 5.      

11:00ZUŠ ŽATEC   

12:30GAUDEAMUS – ZUŠ TEPLICE
Orchestr ZUŠ Teplice, se pod vedením Bc. MARTINA ŘÍHOVSKÉHO zaměřuje především na interpretaci populární, muzikálové, filmové, jazzové i swingové hudby.  Mladí muzikanti seznamují sebe, ale i své okolí s hrou na nejrůznější hudební nástroje a učí se vnímat hudbu jako umělecký prostředek, na kterém se mohou aktivně podílet. Uměleckým dipl. um., dlouholetý člen orchestru Severočeského divadla v Ústí nad Labem.     

14:00REVIVAL SWING BAND PRAHA
Orchestr s dlouhou tradicí, věnující se prezentaci tradičního jazzu a swingu, který pobaví široké věkové spektrum posluchačů.

15:30HELIGONKÁŘI Z PODŘIPSKA 
V jejich repertoáru najdete většinu lidových písní, které se prostě zpívaly, zpívají a doufejme, že budou zpívat.

17:00STRÁNÍCI
Folk z Krušných hor - litvínovská folková kapela, která si v minulosti zahrála např. s Mikim Ryvolou, s Pavlem Žalmanem Lohonkou, s Nezmary, atd. 

18:30KRUŠNOHORSKÁ DUDÁCKÁ MUZIKA
Vystupuje v jednoduchých krojích vycházejících z tradic podkrušnohorského regionu. Hraje písně z Chodska, Prácheňska, Pošumaví, ale též z našeho kraje.

20:00NAĎA URBÁNKOVÁ A BOKOMARA
Pětinásobná zlatá slavice zpívá v doprovodu Luboše Javůrka a jeho Bokomary. Toto spojení se stalo hvězdami největších festivalů a ohlas u publika je až překvapivě skvělý.