e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Noční romantika na Horním Hradě

publikováno: 7.5.2013, kategorie: Vzdělávání, autor: Alena Svobodová

Sdílet: facebook twitter google+

Přijďte si v sobotu 11. května užít romantiku zšeřelého hradu ozářeného jen světly pochodní. Noční prohlídka Horního hradu u Stráže nad Ohří začne v půl deváté večer. Čeká vás netradiční prohlídka, souboje šermířů a ohňové divadlo. Pokud máte nesplněné tužby, můžete si přímo na hradě vypustit rozzářené lampiony přání.

Během prohlídky vás rozesmějí historické mystifikace, přecházející místy až v otevřené lži, nejoblíbenějšího průvodce a herce Viktora Braunreitera, své hrůzostrašné souboje předvede dvorní garda, Spolek šermířů Savioli a teplíčko pro případné zahřátí poskytnou členové ohnivého divadla Ignis. Po skončení prohlídky si také můžete v pokladně koupit a následně vypustit lampion přání.

Pokud si před prohlídkou chcete hrad projít ještě za světla, doporučujeme přijet o hodinu nebo půl druhé dříve. Samotná noční prohlídka začíná v podhradí u parkoviště, vstupenky je ale třeba koupit v hradní pokladně. První část prohlídky vede po lesní cestě kolem hradu přibližně 1,5 km. Na cestě si uděláte asi 6 zastávek. Připraveno bude také občerstvení.