e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Klášterec nad Ohří pokřtil nového průvodce parkem

publikováno: 7.4.2016, kategorie: Turistika, autor: Vlasta Fišrová

Sdílet: facebook twitter google+

Minerální vodou z pramene Evženie byla v klášterecké galerii Kryt slavnostně pokřtěna nová publikace města Klášterce nad Ohří. Jedná se o Průvodce zámeckým parkem Klášterec nad Ohří, kterého napsal Ivo Novák. Až do 3. května si můžete v galerii prohlédnout výstavu věnovanou tomuto parku.

Ing. Ivo Novák vystudoval Lesnickou fakultu Vysoké školy zemědělské v Brně. Je autorem knihy „Parky a stromy v Kadani (2014) a výstavy „Kadaňské parky v proměnách času a významné dřeviny Kadaňska“ (2015). V současné době pracuje jako živnostník v oboru lesního hospodářství. 

Nová kniha, kterou lze zakoupit za 159 Kč v turistickém informačním centru, v informačním centru lázní, na zámku a v knihkupectví paní Blehové, byla veřejnosti představena na fotografické výstavě Zámecký park v Klášterci nad Ohří včera a dnes.

Výstava představuje jak autorské snímky několika kláštereckých zkušených fotografů, tak ukazuje i nově vytvořené prohlídkové okruhy parkem. V rámci těchto okruhů jsou v parku nově označovány významné dřeviny, a to cedulemi ze dřeva. Kdysi zde byly cedulky porcelánové, které spolu s dalšími zajímavostmi připomíná historická část výstavy v galerii Kryt, která potrvá až do 3. května.

Foto: Vítězslav Růta