e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

V Mostě se dnes otevírá Brána ekologie a zavede vás do světa vody

publikováno: 6.11.2013, kategorie: Vzdělávání, autor: Milena Vágnerová

Sdílet: facebook twitter google+

Dnes dopoledne se na Mostecku poprvé otevře Brána ekologie a přivítá první návštěvníky. Za branou vás čeká „samá voda“, neboť tématem letošního nultého ročníku Brány ekologie otevřené byla zvolena Voda pro život. Až do čtvrtka 7. listopadu večer můžete v OC Central Most shlédnout výstavy, divadlo i filmy.

Ale nebude to žádná nuda! Máte možnost shlédnout zajímavé filmy o vodě ve světě i v regionu, podívat se na nádherné obrázky s tématem vody, které malovali děti, žáci, studenti i dospělí, seznámit se s mnoha informacemi o vodě a to díky tématickým výstavám jako je např. Voda nad zlato fotografky Alžběty Jungrové či Podmořská setkávání Martiny Balzarové. Článek o výstavách si můžete přečíst na našem webu zde.

Můžete se podívat na představení divadelní, které si do soutěže Voda pro život připravily děti z mateřských školek, žáci základní i umělecké školy, ale také profesionální herci z Divadla rozmanitostí z Mostu či Docela velkého divadla z Litvínova. O tom, jaká je voda zajímavá sloučenina a co se z ní dá úžasného vyrobit, o tom, jaké má voda pozoruhodné vlastnosti a ještě mnohém překvapivém vás přesvědčí známý chemik Michael Londesborough.

Kdo rád soutěží, může se zúčastnit i vodních soutěží a vyhrát pěkné ceny. Zváni jste ve středu a čtvrtek 6. a 7. listopadu od 9,00 do 18,00 hodin. Veškeré akce jsou zdarma. Na těchto stránkách Ekologického centra Most pro Krušnohoří si můžete přečíst kompletní program promítání i divadel.

Cílem organizátorů je přinést vám mnoho zajímavých informací, zážitků a poznatků, které vás přesvědčí, že bez vody žít opravdu nelze, seznámí s tím, jak je to se přístupem k pitné vodě ve světě, jaké jsou prognózy ve spotřebě vody, zda lidstvo čeká v budoucnosti dostatek či nedostatek vody a dovede vás k zamyšlení, zda se k vodě lidé u nás a ve světě chovají s dostatečným respektem, jaký si zaslouží.