e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Chytré hlavy pro sever počtvrté

publikováno: 6.9.2013, kategorie: Vzdělávání, autor: Liběna Novotná

Sdílet: facebook twitter google+

Čtvrtý ročník grantového programu „Chytré hlavy pro sever 2013/2014“ vyhlašuje od 2. září společnost Vršanská uhelná. Středním, vysokým a také základním školám na Mostecku nabízí další šanci přihlásit své projekty na vylepšení podmínek výuky. O těch, které získají podporu těžební společnosti, se rozhodne také ve veřejném hlasování. Letošní ročník je poprvé plánován na školní, nikoli kalendářní rok.

„Během tříleté existence grantového programu Chytré hlavy pro sever se podařilo pomoci řadě vysokých a středních škol, mimo jiné s vybudováním a vybavením specializovaných učeben na přírodovědné předměty nebo na pořízení moderních informačních a komunikačních technologií. Do zvýšení kvality vzdělávání byly doposud investovány více než 4 milióny korun,“ sdělil generální ředitel Vršanské uhelné Vladimír Rouček.

Podrobné informace o zaměření programu, o podmínkách pro získání grantu i registrační formulář najdou zájemci v době vyhlášení programu na webových stránkách www.chytrehlavy.cz a na stránkách www.vuas.cz.

Své projekty na vybudování nových učeben nebo na vybavení stávajících moderními učebními pomůckami a podobně mohou školy zasílat do 10. října. Veřejnost se s nimi seznámí v polovině října v místním tisku a na zmíněných webových stránkách, aby mohla rozhodnout o vítězi v každé z obou kategorií pro vysoké a střední školy i v kategorii základních škol ve zhruba měsíc trvajícím hlasování prostřednictvím  internetu a sms. V polovině listopadu budou vyhlášeny letošní vítězné projekty, s jejichž realizací se počítá ve druhé polovině školního roku 2013/2014.