e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Uhelné miliony znovu pomohou Chytrým hlavám

publikováno: 6.3.2015, kategorie: Vzdělávání, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Šestý ročník grantového programu Chytré hlavy pro Sever 2015 vyhlašuje od 2. března společnost Vršanská uhelná. Základním, středním a vysokým školám na Mostecku nabízí opět šanci přihlásit projekty na vylepšení podmínek pro vzdělávání studentů. Registrace projektu je letos spojena s účastí v soutěži, kterou připravily společně Vršanská uhelná s Ekologickým centrem pro Krušnohoří.

Škola, která bude mít zájem o grant, se musí zapojit do kvízové části soutěže a zaslat nejméně sto vyluštěných kvízů, čímž splní podmínku pro zaregistrování svého projektu. Podrobné zadání soutěže bude uveřejněno na stránkách www.chytrehlavy.cz a také na www.ecmost.cz. 

„Během uplynulých pěti let se díky grantovému programu Chytré hlavy pro Sever podařilo pomoci řadě škol s vybudováním nebo vybavením specializovaných učeben. Zlepšení kvality vzdělávání na Mostecku jsme doposud podpořili osmi miliony korun,“ konstatoval generální ředitel Vršanské uhelné Vladimír Rouček.

Projekty na vybudování učeben nebo na vybavení stávajících moderními učebními pomůckami mohou školy zasílat do 14. května. Podrobné informace o zaměření programu, o podmínkách pro získání grantu i registrační formulář na webových stránkách www.chytrehlavy.cz.

O podpořených projektech v každé kategorii letos rozhodne vedení společnosti. Výsledky budou vyhlášeny 1. června 2015.