e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Návrat do doby kamenné v Lounech i březenském skanzenu

publikováno: 5.9.2016, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Neuvěřitelný svět prvních zemědělců mezi Ohří a Berounkou představí na Lounsku jednak nová výstava, která se otevírá ve čtvrtek 8. září v Oblastním muzeu v Lounech, ale také celodenní program v sobotu 10. září v Archeologickém skanzenu Březno, během kterého si návštěvníci vyzkouší život v době kamenné.

Výstava, která nevšedním způsobem představí život lidí v mladší době kamenné, se otevírá ve čtvrtek v 17,00 hodin vernisáží na muzejním dvorečku. Těšit se můžete na dobově tematické občerstvení i hudební doprovod. Výstavu můžete navštívit do 20. listopadu. Oblastní muzeum v Lounech je otevřeno od úterý do pátku od 9,00 do 17,00 hodin, o víkendu od 13,00 do 17,00 hodin.

V rámci Dnů evropského dědictví ale chystá na sobotu 10. září Archeologický skanzen v nedalekém Březně doprovodný program k výstavě. Dozvíte se, jak žili a v co věřili naši předkové v mladší době kamenné, vyzkoušíte si výrobu kamenných nástrojů, rozdělávání ohně, můžete si zabubnovat se skupinou Sueneé (od 14,00 do 18,00 hodin), vyzkoušet si stavební techniky pravěku, lukostřelbu, přípravu jídla a mnoho dalšího… Děti čeká pravěká keramická dílna nebo na závěr v 17,00 hodin vyprávění starodávných příběhů kolem hořícího ohně. Program bude probíhat od 10,00 do 18,00 hodin a v rámci Dnů evropského dědictví je vstup zdarma.

Foto: Archeologický skanzen Březno.