e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

V Klášterci bude vystavovat Iva Hüttnerová

publikováno: 5.7.2013, kategorie: Výstavy, autor: Město Klášterec nad Ohří

Sdílet: facebook twitter google+

V pátek 12. července začíná v galerii Kryt v Klášterci nad Ohří výstava slavné české malířky a herečky, Ivy Hüttnerové. Jako host na vernisáži, která začíná v 17,00 hodin, vystoupí Jaroslav Svěcený.

Vernisáž výstavy proběhne 12. července v 17,00 a k vidění bude do 5. srpna – ve všední dny od 8,30 do 17,00 a o víkendu od 10,00 do 16,00.

Iva Hüttnerová se narodila v Praze, vystudovala DAMU, obor herectví u prof. O. Sklenčky. Malovat začala v prvním angažmá v Karlových Varech, kde měla roce 1974 i první výstavu.

Hrála v Divadle Na Okraji, Pod Palmovkou, Divadle Josefa Dvořáka či Na Fidlovačce, navrhovala kostýmy, jevištní dekorace a plakáty pro různá divadla a televizní pořady.

Dodnes realizovala na 200 autorských výstav v Čechách, na Moravě, na Slovensku, ve Stockholmu a v New Yorku.

Její obrazy jsou součástí stálých expozic naivního umění v Paříži a Hamburku a je evidována v zahraničních encyklopediích např. v Japonsku, Francii či Švédsku

Vydala čtyři autorské knihy - Obrázky z lásky, Domácí Štěstí, Jak Upír Uršulín o zuby a ke štěstí přišel, Za domácím štěstím, a také ilustrovala řadu dalších knížek od různých autorů. Pravidelně vydává oblíbené nástěnné kalendáře.

Šest let moderovala a autorsky vytvářela pořad Domácí Štěstí v České televizi, v současnosti ji můžeme vidět také v seriálu Ordinace v růžové zahradě.

Má ráda "staré dobré časy" a je sběratelkou starých předmětů z domácnosti, zejména textilií.