e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Dobroměřičtí hasiči oslaví 120 let

publikováno: 5.6.2014, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Ladislav Bába

Sdílet: facebook twitter google+

Dobrovolní hasiči jsou prakticky nedílnou součástí každé větší obce. A pracují také v Dobroměřicích na Lounsku, kde zdejší sbor dobrovolných hasičů letošního roku slaví 120 let od svého založení. Den D je naplánován na sobotu 14. června 2014, kdy bude slavnostním průvodem obcí zahájen celodenní program oslav.

O hudební doprovod se postará kapela Pichlovanka, a to nejen v čele průvodu, ale i dalším vystoupení. V rytmu hudby budou pochodovat zdejší malé i velké mažoretky a vyvrcholení průvodu bude u pomníku padlých. Pietním aktem bude položení věnce a vzpomínkou na bývalé členy. 

Odpoledne bude slavnostně pokřtěn nový prapor sboru a pro zajímavost, prapor vyrobila firma Alerion Brno a cena bude okolo 67 tisíc korun. Poté hasiči předvedou ukázky své techniky. Zajímavý jistě bude i simulovaný zásah složek integrovaného záchranného systému a letecká show modelářů. Pro děti je pak připravena řada atrakcí, slavnostní den ukončí večerní zábava a ohnivá show skupiny Pyroterra. Jistě zajímavý tip na sobotní výlet.