e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Umělecké sympozium na Horním Hradě zakončí noční prohlídka

publikováno: 4.7.2016, kategorie: Památky, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

V sobotu začalo na Horním Hradě u Stráže nad Ohří všeobecně umělecké sympozium, které vyvrcholí v sobotu 9. července vernisáží vzniklých děl. Součástí programu bude také první letošní noční prohlídka s Viktorem Braunreiterem.

"Již 14. ročník tvořivé akce, která na Hauenštejn přilákal umělce různých oborů. Řezbáři, malíři, kamenořezači i šperkaři a mnozí další budou v prostorách hradu tvořit po celý týden a návštěvníci jim mohou pod ruce nahlédnout každý den od 9 do 19 hodin," informovala Kateřina Skořepová. 

Hotová díla se představí a budou také ke koupi v sobotu 9. července, přičemž jejich zakoupením podpoříte opravdu hradu. K tomu zahraje od 14,00 hodin bluesrocková kapela Jimiband. 

"Tím ale den nekončí, od 20 hodin nastupuje Viktor Braunreiter, který provede ztemnělým hradem a nakrmí uši návštěvníků historickými mystifikacemi. Závěrečnou tečkou bude ohnivý rej divadla Ignis," doplnila Kateřina Skořepová. Akce bude zakončena po 21. hodině, přičemž hradní brány zůstanou otevřené pro posezení u teplé medoviny či jiných pochutin i po ukončení akce.

Vstupné pouze na sympozium nebo pouze na noční prohlídku je pro dospělé 150 Kč, dítě 100 Kč, rodina 450Kč, sdružené vstupné na celý den 9. 7. (sympozium, Jimiband a noční prohlídka): dospělý 220 Kč, dítě 150 Kč, rodina 670 Kč.

Další noční prohlídka se chystá na 27. července od 20,00 hodin.