e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Dobrovolníci z Komořan pomáhali v Kojeneckém ústavu

publikováno: 4.6.2012, kategorie: Zajímavosti, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Osmadvacet zaměstnanců společnosti United Energy včetně generálního a technického ředitele pomáhalo 30. května mrňatům z Kojeneckého ústavu v Mostě zvelebit zahradu v rámci akce firemního dobrovolnictví pod názvem Energický den.

Vedení firmy umožnilo svým zaměstnancům v jeden společný den opustit svá běžná pracoviště a pomoci vybrané neziskové organizaci již počtvrté. Projekt Energický den dosud pomohl handicapovaným v obecně prospěšné společnosti Energie v Meziboří a dětem z dětských domovů v Hoře Sv. Kateřiny a Vysoké Peci.  Letos si zaměstnanci z organizací, které o akci projevily zájem, vybrali právě mostecký kojenecký ústav. Ten potřeboval pomoci s rozsáhlými pracemi na zahradě a především se zednickými pracemi na opravě oplocení“, sdělila tisková mluvčí společnosti Miloslava Kučerová.

Odvedenou práci dobrovolníků ocenila i vedoucí technického úseku ústavu Miluše Bartoňová: „Ani jsme nečekali, že dobrovolníci odvedou tolik práce. Máme jen jednoho zahradníka a zahrada je opravdu veliká. Radost máme zejména z opravené zdi, která zahradu opravdu hyzdila. Máme v plánu oslovit některou z místních škol a nechat ji pomalovat veselými obrázky“.

I tentokrát zasadili zaměstnanci na památku symbolický strom – červený javor, který má připomínat energii, jež dobrovolníci United Energy dětem věnovali.