e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Kadaň si připomíná úmrtí malíře Havlíčka - koncertem a deskou

publikováno: 4.1.2013, kategorie: Zajímavosti, autor: Jan Losenický

Sdílet: facebook twitter google+

Tříkrálový koncert souboru Vox Cantabilis k poctě kadaňského malíře Karla Havlíčka se koná v neděli 6. ledna od 18,00 hodin v kostele Stětí sv. Jana v Kadani. Tradiční koncert k svátku Zjevení Páně čili Tří králů je letos výjimečně věnován uctění památky výtvarníka a intelektuála Karla Havlíčka, který v Kadani žil, tvořil a 25. prosince 1988 zemřel. V pondělí pak bude u příležitosti 25. výročí jeho odhalena v Kadani pamětní deska.

Pěvecké sdružení Vox cantabilis v říjnu 2012 na mezinárodní sborové soutěži Canta al Mar ve městě Calella u Barcelony obsadilo stříbrná pásma v kategorii smíšených sborů a v kategorii sakrální hudby. Nyní budeme mít příležitost slyšet jej v Kadani. Na programu budou mimo jiné vánoční písně J. V. Michny z Otradovic, J. C. Vodňanského, K. V. Holan Rovenského,  J. Arcadleta, J. Pachelbela nebo Ave Maria v úpravách J. S. Bacha a Ch. Gounoda či R. Parsonse. Vstup je volný.

K 25. výročí úmrtí výtvarníka a intelektuála JUDr. Karla Havlíčka, který od roku 1946 až do své smrti v Kadani každodenně tvořil své kreslířské dílo, bude odhalena pamětní deska na domě, kde žil. Slavnostní odhalení se koná v pondělí 7. ledna od 14,00 hodin v Havlíčkově ulici. Více informací o Karlu Havlíčkovi najdete zde.