e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Jiří Kadlec z Litvínova získal ocenění Byznys rebel 2009

publikováno: 3.12.2009, kategorie: Zajímavosti, autor: Michal Kaderka

Sdílet: facebook twitter google+

Ve čtvrtém ročníku největších podnikatelských soutěží získal titul Byznys rebel 2009 majitel vydavatelství a provozovatel portálu www.KamPoMaturite.cz Jiří Kadlec z Litvínova. Kategorie Byznys rebel je vyhlašována v rámci nejprestižnějších podnikatelských soutěží v ČR Firma roku a Živnostník roku.

V kategorii Byznys rebel, kterou již podruhé vyhlásila společnost Vodafone v rámci největších podnikatelských soutěží Firma roku a Živnostník roku. Do kategorie Byznys rebel se přihlásila stovka podnikatelů, které posouvají pravidla ve prospěch zákazníků a mají odvahu originálním způsobem posouvat zažitá pravidla a svým zákazníkům díky tomu přinášet jasné výhody. „Jiří Kadlec je dobrým příkladem rebelství v podnikání. Jako jeden z prvních se originálním způsobem zaměřil na vzdělávání absolventů středních škol a svými skvělými službami se stal jedním z leaderů trhu,“ sdělil viceprezident pro firemní zákazníky společnosti Vodafone Pavel Hlavinka.

Jiří Kadlec dostal nápad podnikat v oblasti přípravy pomaturitního vzdělávání v roce 1996, kdy se připravoval na VŠE z ručně psaných podkladů, které se mezi studenty každým rokem předávaly. A příliš dlouho se svým nápadem neotálel a začal podnikat ještě coby student na koleji, odkud řídil veškeré firemní aktivity. Za více než 10 let pak vybudoval ze své agentury Amos vzdělávací agenturu, nakladatelství, vydavatelství a jazykovou školu. Současně Jiří Kadlec provozuje několik internetových portálů, mezi nejvýznamnější však patří portál http://www.KamPoMaturite.cz, který doporučují samotní učitelé svým studentům jakožto výborný rozcestník informací o terciárním vzdělávání.

V loňském roce získala titul plzeňská společnost The Pub Franchising, která provozuje síť samoobslužných barů, kde si mohou sami hosté u svého stolu načepovat pivo. Během letošního podzimu bude otevřena jedna restaurace i v Ústí nad Labem.