e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Další památky zahájí o víkendu sezónu

publikováno: 3.4.2014, kategorie: Vzdělávání, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Oživené kostýmované prohlídky a jízda vlakem Doupovské dráhy - to jsou hlavní lákadla zahájení turistické sezóny na zámku Krásný Dvůr na Podbořansku. První dubnový víkend se otevře také zámek a kostel svatého Floriána Krásné Březno u Ústí nad Labem. Další víkend pak zahájí sezónu Červený hrádek a na Horním Hradě si dají dostaveníčko sokolníci.

O víkendu 5. a 6. dubna budete mít příležitost prohlédnout si zámek Krásné Březno, v jehož atriu bude zpřístupněna výstava Podstávkový dům v údolí Ploučnice. Komentované prohlídky se konají každou hodinu od 9,00 do 16,00 hodin, pro děti jsou připraveny prohlídky s doprovodným programem.

V Krásném Březně se otevře také kostel sv. Floriána, kde budou prohlídky v sobotu a neděli probíhat každou hodinu od 10,00 do 14,00 hodin v sobotu a do 15,00 hodin v neděli.

Živé obrazy krásnodvorské je název představení, které zahájí sezónu v Krásném Dvoře na Podbořansku. Oživené prohlídky budou začínat v sobotu i neděli 5. a 6. dubna každých 20 minut od 10,00 do 14,40 hodin. Kadaňský divadelní spolek Navenek historii zámku přiblíží kostýmovanými živými obrazy, při kterých potkáte např. hrabata Černíny, malíře Quida Mánesa, Hitlerova ministra zahraničí Joachima von Ribbentropa nebo německého básníka Goetha. 

V sobotu se z Kadaně až do Krásného Dvora můžete svézt speciálně vypraveným vlakem Doupovské dráhy, který z Kadaně vyjíždí v 10,25 a nazpátek z Krásného Dvora v 15,47 hodin.

Zámek Červený hrádek u Jirkova zahajuje svou kulturní sezónu příští sobotu 12. dubna. Na programu bude jarní svod loveckých psů, velikonoční workshop, hudební vystoupení a pohádka pro děti a na závěr koncert vážné hudby. Podrobný program vám přineseme.

Otevřen již byl Horní Hrad u Stráže nad Ohří, kde můžete v sobotu 12. dubna navštívit Den sokolnictví a lovectví. Celodenní program od 10,00 do 17,00 hodin zahrnuje letové ukázky dravců, soutěž Královský sokolník, dobové atrakce pro děti a program věnovaný sovám.