e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Svíčková na Hrádku podvacáté

publikováno: 2.9.2015, kategorie: Slavnosti a festivaly, autor: Jiří Holý

Sdílet: facebook twitter google+

O nadcházejícím víkendu si budou moci všichni, kteří se domnívají, že vaří tu nejlepší svíčkovou na světe, změřit své síly. V sobotu 5. září totiž proběhne na zámku Červený Hrádek u Jirkova na Chomutovsku již 20. ročník soutěže Mistrovstvím ve svíčkové. Své umění předvedou jak amatérští kuchaři, tak i profesionálové, neboť se obvykle tvrdí, že tu nejlepší svíčkovou vaří babička.

Odborná porota letos bude plná známých tváří, zasedne v ní například herec Pavel Nový, zpěvák Marián Vojtko, herec Jan Antonín Duchoslav, zpěvačka Michaela Nosková a další. Nestor soutěže a dlouholetý předseda poroty Petr Novotný se ze zdravotních důvodů zúčastnit nemůže. Celou soutěž bude moderovat herec Martin Zounar, který se do soutěže Mistrovství ve svíčkové na Červený Hrádek po několika letech vrací ve stejné roli.

Hlavní soutěž probíhá tak, že soutěžící, který si vylosuje své startovní číslo, předloží anonymně odborné porotě svou soutěžní porci. Ta se skládá ze vzorku omáčky a masa, knedlík je přiložen mimo soutěž 

a nehodnotí se. Soutěžící se přihlašují předběžně na e-mailové adrese novinky@atlas.cz, nebo přímo na místě v den soutěže ve 13,00 hodin. Tam je potom nebezpečí, že na příchozí nezbyde v soutěži místo, neboť počet soutěžících je z kapacitních důvodů omezen. 

Pro návštěvníky Mistrovství ve svíčkové je samozřejmě připraven v areálu zámku doprovodný program. Po skončení hlavní soutěže proběhne také rámcová soutěž v pojídání knedlíků. Do ní se přihlašují soutěžící na základě výzvy organizátorů v průběhu hlavní soutěže. Do této soutěže vstupuje každý soutěžící na vlastní zodpovědnost a riziko. 

Pravidla soutěže a podrobnosti na svickova.webnode.cz.