e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Chomutovské slavnosti se stěhují do zooparku

publikováno: 2.3.2015, kategorie: Zajímavosti, autor: Šárka Schönová

Sdílet: facebook twitter google+

Sezonu městských slavností v regionu zahajují vždy koncem dubna Chomutovské slavnosti. Ani letos tomu nebude jinak, pro občany a návštěvníky města chystají bohatý program, ale také zajímavé téma v jakém duchu se ponesou, a několik novinek. Odehrávat se budou nikoliv v centru města, ale ve skanzenu Stará Ves.

„Letošní slavnosti jsou jubilejní, dvacáté. Chceme tedy oslavit jejich výročí a zároveň čtyřicáté výročí založení Podkrušnohorského zooparku,“ představil primátor Jan Mareš. Chomutovským slavnostem bude patřit poslední dubnový víkend 25. a 26. dubna.

Slavnosti letos výjimečně nebudou na tradičním místě v městském parku, ale ve skanzenu Stará Ves v Podkrušnohorském zooparku. „Nemůžeme do centra města přestěhovat zoopark, proto stěhujeme slavnosti. Navíc skanzen je krásným místem k setkávání a pro pohodlí návštěvníků je objednaná kyvadlová doprava MHD,“ doplnila organizátorka Silvie Škubová. Přípravy městských slavností jsou v plném proudu, chybět nebude bohatý sortiment občerstvení, dětské aktivity, dílničky, řemesla, folklorní soubory a zábava pro všechny věkové kategorie. Z programu se mohou návštěvníci těšit například na noční rytířský turnaj a ohňovou show, nebo na koncert kapely Sto zvířat.

Foto ze slavností 2014, město Chomutov.