e-region.cz - regionální internetový magazín pro volný čas

Magazín www.e-region.cz v novém: přehledný, aktuální, nabitý informacemi

publikováno: 1.4.2015, kategorie: Zajímavosti, autor: Kateřina Táborská

Sdílet: facebook twitter google+

Do nové turistické sezóny vstupuje regionální internetový magazín pro volný čas www.e-region.cz v novém. Magazín s historií dlouhou 16 let prošel zásadní modernizací technologickou i obsahovou. Čtenářům nabízí kompletní volnočasový servis pro oblast Mostecka, Teplicka, Chomutovska a Lounska. V případě, že se vám nezobrazuje web dobře, prosíme, vymažte ve svém prohlížeči historii.

Aktuální dění v oblasti volného času a turistiky a pozvánky na akce najdou nyní čtenáři v rubrice Magazín. K vyhledávání programů slouží nově sekce Kalendář akcí. Rubrika Kultura, sport, turistika nabízí v současné době přes dvě stovky atraktivních destinací pro trávení volného času – památky, sportoviště, kulturní zařízení, dětská a naučná centra, přírodní zajímavosti, naučné stezky, cyklotrasy, muzea a galerie, infocentra a mnoho dalšího. „Turistická nabídka regionů Dolního Poohří, Krušnohoří a Českého Středohoří je veliká, takže postupně doplňujeme další a další lokality a zajímavá místa,“ říká šéfredaktorka magazínu www.e-region.cz Kateřina Táborská. Web umožňuje snadné vyhledávání jak podle zájmové lokality, tak podle typu turistického cíle.

Všechny záznamy tým magazínu pečlivě aktualizoval, takže nabízí přesné a aktuální informace včetně GPS souřadnic. Novinkou jsou QR kódy u každé destinace, které umožní načíst do mobilu potřebné informace před tím, než čtenář vyrazí na výlet. Magazín prošel i celou řadou dalších technologických inovací, takže dnes využívá nejmodernější technologie a umožňuje tzv. responzivní zobrazení. „Znamená to, že web je možné pohodlně prohlížet rovněž na mobilních zařízeních, jako jsou tablety nebo smartphony,“ vysvětluje webmaster magazínu Luděk Svoboda. „Pokud přesto narazíte na nějakou chybu nebo vám bude něco na stránkách chybět, dejte nám určitě vědět,“ vyzývá čtenáře šéfredaktorka. Adresa do redakce je obsah@e-region.cz.

S příchodem jara se na web opět vrátily oblíbené Tipy na víkend, které vychází každou středu a přináší ty nezajímavější víkendové akce z Ústeckého kraje. „Od loňského roku nabízíme čtenářům možnost registrace, díky níž jim každou středu dorazí do e-mailové schránky nejen Tipy na víkend, ale i další zajímavé pozvánky z posledních dní,“ dodává šéfredaktorka magazínu www.e-region.cz. Registraci najdete na titulní straně vpravo.